Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

dernekten haberlertürkiyeden haberlerdünyadan haberler

Dernekten Haberler

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

16 Ekim Dünya Gıda Günü 16 Ekim 2015, Cuma

16 Ekim tarihi her yıl BM Gıda ve Tarım Örgütü – FAO  tarafından belirlenen farklı temalarla  "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadır. 

devamı...

Kurban Seçiminde Hayvanın Kimlik Sistemine Kayıtlı Olup Olmadığına Dikkat Edilmeli 16 Eylül 2015, Çarşamba

KESİM, PİŞİRME VE SAKLAMA KOŞULLARINA UYULMALI!

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile yaptığı açıklamada, hayvan hastalıkları açısından gerekli kontrolleri yapılmamış hasta hayvanların sadece eti tüketenleri değil, hayvan ile temas eden herkesi risk altına almakta olduğunu belirtti. Samim Saner, dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili şu bilgileri verdi:

devamı...

Tüketici, gıda güvenliğini kontrol etmeli! 14 Ağustos 2015, Cuma

Tüketici, gıda güvenliğini kontrol etmeli! Gıda kaynaklı zehirlenmeler kader değil, önüne geçmek mümkün!

Günümüzde gıda söz konusu olunca ne yazık ki hala büyük bir bilgi kirliliği mevcut; gündemde ağırlıklı olarak ne yenilip yenilmemesi üzerinde durularak toplum sağlığı açısından odaklanması gerekilen en önemli nokta olan; "gıda kalitesi" gözden kaçırılıyor. Oysa bir gıdanın kalitesi gıda güvenliği açısından son derece önemli.

devamı...

Yaz aylarında artan gıda zehirlenmelerine dikkat! 30 Haziran 2015, Salı

Gıda Güvenliği Derneği sıcak aylarda alışverişte dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı!

Özellikle yaz aylarında alışveriş yaparken et, tavuk, balık gibi çabuk bozulabilen gıdalar ve dondurulmuş ürünler alışverişin sonunda alınmalı.

devamı...

Yediğiniz Yemek Gerçekten Güvenli Mi? 2 Haziran 2015, Salı

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner Anne - Bebek Dergisi Haziran 2015 sayısının konuğu oldu.

devamı...

5.Gıda Güvenliği Kongresi Sonuç Bildirgesi 22 Mayıs 2015, Cuma

Gıda zincirinin tüm aşamalarının temsil edildiği kongrede ağırlıklı mikrobiyoloji ana temasıyla birlikte analiz yöntemleri, risk değerlendirme, gıdaların gerçekliği ve bilgi kirliliği gibi güncel sorunlar ve çözüm yolları ayrıntılı biçimde tartışılmıştır.

devamı...

5.Gıda Güvenliği Kongresine 14 Mayıs 2015, Perşembe

Gıda Güvenliği Derneği ev sahipliğinde, Uluslararası Gıda Koruma Birliği (IAFP) işbirliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle "5. Gıda Güvenliği Kongresi"  Harbiye Askeri Müze'de gerçekleşti.

 

devamı...

Gıda Güvenliği Derneği, Tüketicilerin Algısını Araştırdı 7 Nisan 2015, Salı

Gıda Güvenliği Bilgi Düzeyi Araştırması sonuçlarına göre; Tüketicilerin, alış-veriş tercihlerinde "sağlık üzerine etki" ilk sırayı alıyor. Kadınlar, gıda maddeleri satın alırken en çok yiyecek maddelerinin satıldığı yerin koşullarına dikkat ettiğini (%88), erkekler ise en çok ürünün ambalajının sağlam olup olmadığına dikkat ettiğini (%89) belirtiyor.

devamı...

Hijyenik Tasarım Eğitimi 14-15 Nisan 2015'de 23 Mart 2015, Pazartesi

14-15 Nisan 2015 tarihlerinde By Otel'de Hijyenik Tasarım eğitimi düzenlenecektir. Ayrıntılı bilgi için...

devamı...

Etiketler Bize Ne Diyor? 23 Mart 2015, Pazartesi

resim7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek 5.Gıda Güvenliği Kongresi Koordinatörü Sayın Petek Ataman; güvenli gıda tüketiminde etiket okumanın önemini anlatıyor.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; içinde bulunduğumuz zaman diliminde insanoğlunun pek çok beklentisi var. Uzun yaşamak istiyoruz. Ancak mümkünse bu uzun yaşamda zinde ve sağlıklı olalım, genç görünelim istiyoruz.

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET