Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri efsa videoları sıkça sorulan sorular yararlı linkler

dernekten haberlertürkiyeden haberlerdünyadan haberler

Dernekten Haberler

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Ramazan Ayında Gıda Tüketimine Dikkat 8 Haziran 2016, Çarşamba

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Ramazan ayında ve artan sıcaklar nedeniyle gıda güvenliğine her zamankinden daha da fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sıcakların artması ile birlikte, hazırlanan veya satın alınan gıdaların uzun saatler bekletilmesinin, bilhassa açıkta satılan veya açıkta bırakılan gıdaların taşıdığı risklere dikkat çekti.

devamı...

‘Güvenilir Eller' Gıda Güvenliği Eğitim Projesi 31 Mayıs 2016, Salı

resim"Güvenilir Eller Projesinde hedef 3 yılda 30.000 şefe gıda güvenliği sertifikası"

Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions, Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle ‘Güvenilir Eller' Gıda Güvenliği Eğitim Programı başlatıyor.

devamı...

‘Güvenilir Eller' Gıda Güvenliği Eğitim Projesi 30 Mayıs 2016, Pazartesi

Ev dışı tüketim sektörünün referans kaynağı olan Unilever Food Solutions, geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye Şef Araştırması'nın sonuçlarından hareketle Türkiye genelindeki şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak üzere, Gıda Güvenliği Derneği iş birliğiyle ‘Güvenilir Eller' Gıda Güvenliği Eğitim Programı'nı tasarladı.

devamı...

GGD Süt Konusunda Yanlış Algıların Olduğuna Dikkat Çekti 20 Mayıs 2016, Cuma

resimGıda Güvenliği Derneği, Türkiye'de süt tüketiminin yetersiz olduğu ve süt  konusunda yanlış algıların olduğuna dikkat çekti.

Dünyanın en büyük 10 süt üreticisinden biri olan Türkiye'de süt içme alışkanlığı Avrupa ülkelerine oranla oldukça düşük!

Ortalama ayda yalnızca  5 bardak süt içiyoruz, ancak uzmanlar günde iki  bardak süt içmemizi öneriyor.

devamı...

Gıda Güvenliği Derneği ve Ankara Sağlık Basını "Bahara Hoş Geldin Buluşması" 5 Mayıs 2016, Perşembe

Gıda Güvenliği Derneği, 21-22 Nisan tarihleri arasında Kastamonu'nun Daday ilçesinde Ankara sağlık basını ile buluştu. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner'in dernek tanıtımı, faaliyetleri ve güvenli gıda ile ilgili gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumu ile başlayan etkinlik, mantar uzmanı (mikolog) Jilber Barutçiyan'ın mantar eğitimi ile devam etti. 

devamı...

Hijyenik Tasarım Eğitimi 21-22 Nisan 2016 25 Mart 2016, Cuma

resim

devamı...

Güvenli Meyve Suyu Tüketimi İçin Dikkat 17 Mart 2016, Perşembe

Güvenli Meyve Suyu Tüketimi

devamı...

Tavuk Etinde Arsenik İddiaları 20 Kasım 2015, Cuma

Son günlerde basında yer alan "Tavuk etinde Arsenik var" haberleri ile ilgili olarak Gıda Güvenliği Derneği adına dernek başkanı Samim Saner basın açıklaması yaptı.

devamı...

16 Ekim Dünya Gıda Günü 16 Ekim 2015, Cuma

16 Ekim tarihi her yıl BM Gıda ve Tarım Örgütü – FAO  tarafından belirlenen farklı temalarla  "Dünya Gıda Günü" olarak kutlanmaktadır. 

devamı...

Kurban Seçiminde Hayvanın Kimlik Sistemine Kayıtlı Olup Olmadığına Dikkat Edilmeli 16 Eylül 2015, Çarşamba

KESİM, PİŞİRME VE SAKLAMA KOŞULLARINA UYULMALI!

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile yaptığı açıklamada, hayvan hastalıkları açısından gerekli kontrolleri yapılmamış hasta hayvanların sadece eti tüketenleri değil, hayvan ile temas eden herkesi risk altına almakta olduğunu belirtti. Samim Saner, dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili şu bilgileri verdi:

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET