|
Vizyonumuz
Ülkemizde gıda güvenliği ve halk sağlığı bilincinin geliştirilmesinde, etik ilkeleri ve bilimi odağına alarak üretimden tüketime yön verici, organize edici, yaygınlaştırıcı faaliyetlere liderlik etmektir.
Misyonumuz
- Gıda sektöründe çalışan büyük küçük tüm şirketleri, kurumları ve çalışanlarını gıda güvenliği ortak paydasında buluşmasında etkin rol almak
- Toplumun tüm kesimleri ile; yakın etkin ve bilimsel temelli iletişim kurarak gıda güvenliği konularında bilgi kirliliğinin önlenmesi ve tüketicinin doğru bilgiye erişmesini sağlamakta öncülük etmek
- Gıda güvenliği konusunda kendini geliştirmek isteyen kuruluşlar için rehberlik etmek
- Tüketicinin en etkin ve itici güç olduğunun bilinci ile tüketici farkındalığının arttırılmasını ve bu yolla güvenli gıdanın talep edilmesini sağlamak
- Gıda güvenliğinde; devlet, üretici, tüketici üçgeninde tarafları bir araya getiren bir kurum olarak hareket etmek
- Gıda güvenliği konusunda ilgili taraflara yönelik başta kongre ve eğitimler olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlemek
- Ülke çapında iyi uygulama örneklerinin ortaya çıkmasını çeşitli yollarla teşvik etmek
- Ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili taraflarla işbirliğini geliştirici faaliyetlerde bulunmak, projeler geliştirmek
- Gıda güvenliği ve yasal düzenlemelere uygun üretimin yapılmasına yönelik çalışmalarla hem tüketici sağlık ve menfaatini hem de ulusal rekabet gücümüzün gelişmesinde rol almaktır.
|