Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7         sonraki»   son»»

Uzmanına margarinleri sorduk... 2020-04-20 00:00:00

resim

 Prof.Dr.Aziz Tekin  - Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi 

Margarin, farklı yağ karışımları ile su/sütün emülsüfiye edilmesiyle  oluşan gıda maddesidir. Ülkemizde olduğu gibi, tamamen bitkisel  yağlardan üretildiklerinde, "Bitkisel Margarin" adını alırlar. Bu  durumda bileşimlerinde kolesterol bulunmadığı gibi, karışımda  bulunan bitkisel yağlar nedeniyle, yüksek oranlarda doymamışlık  derecelerine de sahip olabilmektedirler. Buna ilaveten, yağ ve su fazında çözünen bazı yardımcı maddeler ile yağda çözünen A ve D vitaminlerini içerirler.

devamı...

Yeni Koronavirüs Salgını Kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonellerinin İşyerlerinde Aldıracağı Tedbirler 2020-03-27 00:00:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin işyerlerinde aldıracakları tedbirler ile ilgili kılavuz yayınladı.

devamı...

Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin İthalat İşlemlerinde Elektronik Kayıt Sistemi Kullanımına Başlanacaktır 2019-08-21 00:00:00

01 Eylül 2019 tarihinden itibaren yukarıda belirtilen tüm ithalat işlemleri elektronik kayıt sistemi ile gerçekleştirilecektir.

devamı...

Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Yayınlandı 2019-07-05 00:00:00

04.07.2019 tarihli ve 30821 sayılı resmi gazete´de, Sağlık Bakanlığı tarafında Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik yayınlandı.  

– Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

devamı...

2019 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Yayınlandı 2019-07-05 00:00:00

05.07.2019 tarihli ve 30822 sayılı resmi gazetede Diyanet İşleri Başkanlığından 2019 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliği yayınlanarak yürürlüğe girdi.  

– 2019 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ

devamı...

02.07.2019 tarihli ve 30819 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Gıda Mevzuatları 2019-07-02 00:00:00

02.07.2019 Tarih ve 30819 sayılı Resmi Gazete´de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aşağıdaki mevzuatlar yayınlandı. 

– Türk Gıda Kodeksi Bebek ve Küçük Çocuklara Yönelik Gıdalar ile Vücut Ağırlığı Kontrolü İçin Diyetin Yerini Alan Gıdalar Yönetmeliği

– Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri ve Devam Formülleri Tebliği (No: 2019/14)

– Türk Gıda Kodeksi Vücut Ağırlığı Kontrolü İçin Diyetin Yerini Alan Gıdalar Tebliği (No: 2019/15)

devamı...

Global TV Röportajı - Gıda Kaybı ve Etiket Okuma Araştırması 2019-04-26 00:00:00

resim

devamı...

Ekmekte GDO tespit edilmemiştir 2017-03-22 00:00:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de yem sanayinde kullanıllanılmak üzere GDO'lu mısır ve soyanın ithal edilebildiğini, ancak hiç bir şekilde üretiminin yapılmadığını hatırlatarak 'ekmekte GDO' iddialarına ilişkin olarak "Adana'da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir." dedi.

devamı...

Ölü Hayvanların Kesildiği İddiası Doğru Değildir - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın Açıklaması 2017-03-02 00:00:00

Odatv adlı haber sitesinde yer alan "İşte Sofranıza Gelen Ölü Hayvanların Görüntüsü" başlıklı haber üzerine Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nce aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

devamı...

Kayıt numarası zorunluluğuyla ruhsatsız fırınların önüne geçilecek 2017-02-08 00:00:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik kayıt dışılıkla her alanda mücadele edilmesinin önemine işaret ederek, özelikle gıda ile ilgili önlemleri birlikte almaları gerektiğini, bu kapsamda fırın açma ruhsatıyla ilgili kayıt numarası zorunluluğunun da önemli bir düzenleme olduğunu ifade etti.

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7         sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET