Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

Woman TV Röportajı - Gıda Kaybı ve Etiket Okuma Araştırması 2019-05-12 00:00:00

resim

devamı...

Global TV Röportajı - Gıda Kaybı ve Etiket Okuma Araştırması 2019-05-08 00:00:00

resim

devamı...

Ramazan´da güvenli gıdaya ulaşmak için izlemeniz gereken 8 adım 2019-05-05 00:00:00

Ramazan ayı ile birlikte tüm besinlerle ilişkimiz değişiyor. Yediğimize, içtiğimize her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gereken bir döneme giriyoruz. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner bu güzel ayı sağlığımızı bozmadan, ağız tadınca yaşayabilmek için evde, alışverişte ve toplu tüketimde yapılması gerekenleri tüketiciler için sıraladı.

devamı...

Doğru okumadık çöpe attık 2019-04-26 00:00:00

resim

devamı...

Tüketilebilir gıdayı çöpe atıyoruz 2019-04-26 00:00:00

resim

devamı...

Gıda Güvenliği Derneği gıda kaybına yol açan tüketici algılarını ve davranışlarını araştırdı 2019-04-25 00:00:00

resimTüketicilerin %72´si etiketlerde bulunan son tüketim tarihi  (STT) ve tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) farkını bilmediği için tüketilebilir gıdayı çöpe attığını ifade ediyor.

Gıda Güvenliği Derneği´nin  "Gıda Kaybı ve Etiket Okuma Araştırması"na göre hanelerde en fazla atığa dönüşen gıda ürünleri yüzde 42 ile sebze ve meyve, yüzde 41 ile süt ve süt ürünleri olarak görülüyor. 

devamı...

Havalar ısınırken Gıda Güvenliği Derneği uyarıyor: 2019-04-24 00:00:00

Ambalajsız ve açıkta satılan hiçbir gıdayı satın almayın!

resim

Yaz aylarının yaklaşmasıyla açıkta satılan gıdalarla ilgili riskler artış gösteriyor. Artan zamlarla birlikte tüketicinin açıkta satılan gıdalara yöneldiğine ve buradaki risklere dikkat çeken Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; özellikle kuruyemiş,  baharat, kuru meyve, et, tavuk, süt ürünleri ve bakliyat gibi gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi:"Bir gıdanın kimin tarafından üretildiğinin ve Resmi Kontrollerden geçtiğinin bilinmesi lazım. Hangi tarihte üretildiği, son kullanım tarihi, içinde ne bulunduğu, üreticinin bakanlığa kayıtlı olup olmadığını, yani bir ürünün etiketini okumayı bilmemiz gerekiyor. 

devamı...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 2019-04-23 00:00:00

resim

devamı...

Hijyenik Tasarım Eğitimi 16-17 Mayıs 2019 2019-04-22 00:00:00

resim

devamı...

"Boyalı ve hileli kıyma" iddiası ile ilgili açıklama 2019-01-08 00:00:00

Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse bazı basın yayın organlarında ‘´boyalı ve hileli kıyma´´ iddiaları yer alıyor.Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerince haberlerde geçen satış noktalarından kıyma numuneleri alınarak...

devamı...

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10     ««ilk   «önceki     sonraki»   son»»

caretta iletisimTAYBO.NET
  izmir escort antalya escort escort izmir antalya escort izmir escort istanbul escort bursa escort