Kanser Belirtileri
ana sayfa bize ulaşın hakkımızda üyelik site haritası         English ENGLISH
danışma kurulu gıda güvenliği dergisi bilimsel görüş ve raporlar haberler etkinlikler & projeler şehir efsaneleri sıkça sorulan sorular yararlı linkler english

Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği 2020-08-10 00:00:00

resim

GGD Gıda Katkı Maddeleri Bilimsel Komitesi tarafından hazırlanan "Gıda Katkı Maddelerinin İşlevi ve Güvenliği" Raporu -  Beslenme ve Diyetetik Kitabı Güncel Konular 9'da 13.Bölümde yayınlandı.   

devamı...

Gıdalardaki Kimyasallar 2016 EFSA Raporu 2016-12-19 00:00:00

Rapor  

(Bu rapor EFSA tarafından yayınlanmıştır)

devamı...

GIDA BİLEŞENİ OLARAK KARBONDİOKSİT (CO2)'İN FONKSİYONEL VE FİZYOLOJİK ETKİLERİ 2016-06-01 10:41:32

Prof.Dr. Ali Esat Karakaya – Gazi Üniversitesi (Emekli Öğretim Üyesi)

Prof.Dr.Aziz Ekşi – Avrupa Lefke Üniversitesi

Prof.Dr. Neşe Tuncel – Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Samim Saner – Gıda Güvenliği Derneği 

(alfabetik sıralanmıştır)  

1.DOĞADA KARBONDİOKSİT DÖNGÜSÜ

Karbondioksit (CO2, MA:44.01 g/mol) normal basınç ve oda sıcaklığında gaz formunda olan bir bileşiktir. Bir litresinin ağırlığı, 0oC ve 760 mmHg basıncında 1.98 gramdır. 

devamı...

KARAMEL VE GIDA GÜVENLİĞİ 2014-08-22 00:00:00

Prof.Dr.Ali Esat KARAKAYA ; Prof.Dr.Aziz EKŞİ ; Samim SANER

Gıdalar, farklı kimyasal bileşiklerin karışımından oluşan karmaşık sistemler olarak tanımlanabilir. Birbirlerinden farkı, içerdikleri kimyasal bileşik sayısının ve miktarlarının farklı olmasıdır. Bileşik profili açısından bazıları daha basit(yağ, şeker vb), bazıları ise daha karmaşıktır(süt, et, vb.).

devamı...

caretta iletisimTAYBO.NET